Witajcie Moi drodzy w tym roku pisze maturę i już zastanawiam się nad tym na jaki kierunek składać pozniej papiery. pomyślałam o fizjoterapii. jakie uczelnie w Warszawie polecacie ? Mogą być oczywiście też prywatne, biorę je pod uwagę. z góry dziękuje za pomoc
dobry pomysł:) sama studiuje fizjoterapię i jestem bardzo zadowolona! to dopiero drugi rok ale już wiem, ze dobrze wybrałam a jeśli chodzi o uczelnie to ze swojej strony polecam Mazowiecką Uczelnię Medyczną zerknij sobie na ich stronę internetową.
ja na mum skonczyłam studia podyplomowe ( z terapii ręki). pracuje z dziećmi z zaburzeniami rozwoju od dawna i chciałam poszerzyć swoje kwalifikacje. kierunek zupełnie inny niż ten, który Cie interesuje ale na temat uczelni też mam jak najbardziej pozytywne zdanie
dzięki dziewczyny za informacje moriwiśka jeśli możesz to napisz coś więcej na temat kierunku , takie informacje z pierwszej ręki to zawsze najlepsza rekomendacja już sprawdziłam sobie ich stronkę i będę na pewno sprawdzać aktualizacje na temat rekrutacji na rok 2021/2022
Hej, macie rację z Mum https://mum.edu.pl/studia-jednolite-mag ... joterapia/ . Ja sama właśnie sprawdzam opcje, jeśli chodzi o studia magisterskie i naprawdę jestem pewna, że dla mnie to będzie dobra opcja. W końcu nie tylko tutaj spotkałam się z pozytywnymi opiniami na temat tej szkoły.
No widzisz ile osób poleca ta samą uczelnię, to nie może być przypadek, nie sądzisz ? Tak czy siak warto składać tu papiery jeśli chce się być dobrze przygotowanym do wykonywania zawodu z pacjentem. a takie medyczne kierunki są jednak znacznie bardziej wymagające niż np ekonomia bo tu pracujemy z pacjentem.
Są teraz bardzo dobre uczelnie, które kształcą w tym zawodzie. To też bardzo odpowiedzialny zawód, dużo jest nauki na takich studiach. Takie kwestie jak karta pacjenta fizjoterapia też są z pewnością poruszane. Prowadzenie dokumentacji medycznej jest bardzo ważne.
No poszperałam trochę w sieci i faktycznie sporo osób wypowiada się pozytywnie na temat tej uczelni. Okazało się nawet, ze jedna z moich znajomych była tu na pielęgniarstwie jak jeszcze uczelnia funkcjonowała pod starą nazwą Także nie ma co, czekam na start rekrutacji i działam
Syśka8 pisze: ↑08 mar 2021, 8:14
No poszperałam trochę w sieci i faktycznie sporo osób wypowiada się pozytywnie na temat tej uczelni. Okazało się nawet, ze jedna z moich znajomych była tu na pielęgniarstwie jak jeszcze uczelnia funkcjonowała pod starą nazwą Także nie ma co, czekam na start rekrutacji i działam
a no widzisz to możesz się od niej co nieco dowiedzieć i zobaczyć jak to wygląda w praktyce na ich stronie na pewno będą się pojawiać informacje na temat terminów składania dokumentów itd więc warto śledzić ją na bieżąco
A skąd zamawiasz specjalistyczne książki medyczne? Bo wiadomo - teraz sklepy stacjonarne są pozamykane więc lepiej robić zakupy online. Widziałam, że księgarnia medyczna PZWL ma duży wybór tytułów - na przykład takich jak atlas anatomiczny netter: https://pzwl.pl/Netter-Atlas-anatomii-c ... 433,p.html .
ja jestem absolwentem mazowieckiej uczelni medycznej. Nie bez powodu ciesza się dobrą opinią i to nie tylko w Warszawie. Powiem tak, nauki było sporo ale jak ktoś się uczył to bez problemu egzaminy zaliczał. To co dla mnie najważniejsze to fakt, ze zaraz po studiach bez problemu znalazłem prace
Jak już będziesz fizjoterapeutą na pewno przyda Ci się wiedza na temat jak ułatwić sobie pracę. Na pewno program dla fizjoterapeutów Rsqphysio będzie dla Ciebie bardzo pomocny. Pomoże Ci on w prowadzeniu dokumentacji medycznej i rejestracji pacjentów, a także wielu innych. Po prostu warto go mieć